Zuzana Vladyková /cvak/ | 08:31:49 16.01.2007 | |
Iljo, to ze nevyfotim jidlo mi neprijde jako moje lenost ale treba jako fakt, ze to neumim, ze me to nebavi, nebo ze drzim dietu a nebudu se trapit:-)) Ale to vse neznamena, ze nemohu prijit a rict, ze ty fotky za nic nestoji. Nekde tu pises, ze se kritici neobtezovali ani neco o tom nastudovat, jenze ja se obavam, ze naprosta vetsina fotek v tomto tematu nema za autora nekoho, kdo si o
foceni jidla precetl byt jen jeden radek. myslím, ze se tu zbytecne vztekas, ja mam totiz pocit, ze naproste vetsine uniklo zadani, ze se ma jednat o technicky dokonalou fotku a proste to vzali jen s humorem a nadsazkou, bez jakychkoli podrobnejsich studii, a bez jakekoli vyjimecne pile.
Jo kaficko taky dostalo muj hlas, prave kvuli tomu, ze se zadani nejvic blizi, ale napad se mi nejvic libil od Niny.
Ilja Mašík | 10:34:34 12.01.2007 | |
Oba dva jste ponekud zabedneni, proto to reknu naprosto jasne, abych se nezaradil opet do materske skoly. Vy oba jste lenosi, kteri nevyfotili ani ten humus, proto mate drzet kusnu, ne chvalit, ne kritiozovat, ale zucastnit se nebo ukazat svoji tvorbu a tim vysvetlit co tu kdo dela spatne. Tyhle vase blemcy by si mel slusny a moudry clovek odpustit. To ze se s vami o tom bavim a snazim se dat najevo jak oprskli ste, je boj s vetrnymi mlyny, proto si zustante jaci ste, me to je konecne fuk.
Jiří Březina | 09:20:34 12.01.2007 | |
Iljo, nevím, kde žiješ ty, ale všude, kam kouknu, samotný pokus nic neznamená a hodnotí se výsledek. Přístup, který vyžaduješ, končí někde v mateřské škole. Pokud si tedy představuješ reakce typu "och! to je úžasné, pan XY se odhodlal vystavit neostrou modrozelenou šlichtu, ze které je mi nevolno, obdivuju ten odvážný pokus!" případně také "že já zbabělý bídák jsem se s tím rozmazaným fialovým buřtem také neodvážil".
Myslím, že taková podpora bezstarostné nesoudnosti by sem přinášela ještě daleko truchlivější podívanou, než kterou jsme obšťastňováni teď. :)
Jiří Březina | 19:37:06 11.01.2007 | |
Iljo, fakt nevím, co tě tak čílí. Zopakuj si kritéria - technická dokonalost, obálka, sbíhající se sliny. Tvoje kafe je jediné, které se tomu blíží, všechna čest. Ale zbytek je těžké vidět jinak, než jako více nebo méně nepovedené pokusy - přes techniku, přes sliny a většinou přes obojí. Proč by to nesměl říct někdo, kdo se nezúčastnil? Slintat umíme všichni, ne? :)
Fbh Hans Sachse | 12:32:55 11.01.2007 | |
především, kritizování není nic špatného.. prostě diskuze, vyjadřování názoru..
pokud mě nebo kohokoliv jiného dané téma neoslovuje nebo se mi do něj nechce z různých příčin (třeba i proto, že vím, že bych to neudělal dobře ... nebo proto, že mi přijde fotit jídlo poněkud zvláštní, tedy krom reklamních účelů), tak je to v pořádku = vím, že k tomu nemám vztah ani chuť a že proto bych to neudělal dobře... nedal bych tomu dostatek studia a následné práce, aby to za něco stálo.
Je jenom naprosto v pořádku, nevystavit raději nic - než vystavit naprostou zoufalost! Takovýhle postoj považuju za správný a "soudný". A to i pro Galerii, nejenom pro Fototéma.
Ale to, že sám nic nevystavím - přece neznamená, že nemůžu evidentní zoufalost prohlásit za zoufalost.
Jiří Březina | 00:31:27 07.01.2007 | |
Ota Neužil | 00:17:45 04.01.2007 | |
Po počátečním škou jsem se konečně odhodlal napsat komentář...
Vyfotit něco k jídlu tak, aby to bylo vypadalo hezky, a divákovi se sbíhaly sliny není jednoduché, to jsem psal už v zadání. Zdá se, že jsem zvolil příliš obtížnou disciplínu. Co se stalo, stalo se... už je to venku.
Co mě ale opravdu překvapilo, je naprostá absence sebekontroly jisté části autorů. Tohle by se odvážili dát byť jen do jídelního lístku ???
U části fotografií je patrná alespon snaha (byť nepříliš vydařená), ale u jiných autorů ... škoda slov, vždyť to každý vidí sám... nakonec, budou pod svými autorskými díly zakrátko podepsáni :-)
Na jednu stranu si říkám, že bude snad lepší zůstat u těch Trudyovek, Vilímovek a Nových dokumentů, ale na druhou stranu ... není to škoda???