- Technická data:
- sken fotky
- Poznámky a vzkazy:
- doufám že to někomu připadá moc nechutné, ale je to realita. Tak jako u nás jíme krávy, prasata, slepice atd., tak v Číně jí navíc i psy a kočky a normálně je nabízí v restauracích jako menu. Je to ale jídlo považované za luxusní a drahé.
- Popis:
- Klíčová slova:
- exif
sam sullivan | 19:21:13 30.01.2021 | |
mne se libilo v indii: v jidelne 2 mikrovlnky, 2 sady priboru, ... vsechno oznacene bud zelene, nebo cervene
zelene rpo vegetariany (nebo vegany), cervene pro masozravce.
u nas jsem byl vzdy zvykly, ze jakonahle si ke stolu sedne vegetarian, okamzite (jeste nez se ostatni pusti do jidla) zacne ostatni presvedcovat, ze to je vlastne zlocin, vrazda, jist zvirata.
v indii ne, bez problemu jsme si sedli a jedli kazdy svoje jidlo, debatili o vsem moznem (i o jidle!), ale nikdy jsem nezazil, ze by pro to jeded druheho napadali.
to asi jenom u nas jsou militantni odpurci masa :)
zelene rpo vegetariany (nebo vegany), cervene pro masozravce.
u nas jsem byl vzdy zvykly, ze jakonahle si ke stolu sedne vegetarian, okamzite (jeste nez se ostatni pusti do jidla) zacne ostatni presvedcovat, ze to je vlastne zlocin, vrazda, jist zvirata.
v indii ne, bez problemu jsme si sedli a jedli kazdy svoje jidlo, debatili o vsem moznem (i o jidle!), ale nikdy jsem nezazil, ze by pro to jeded druheho napadali.
to asi jenom u nas jsou militantni odpurci masa :)
Josef Jancar | 18:01:11 30.01.2021 | |
Petr> ale umim tolerovat..;-D dobrou chut ( vidis a jeste ti popreju;;...;-0D
Petr Hamák | 17:26:48 30.01.2021 | |
Josef: Já je jím, rád. Za chvíli jdu rozpálit gril a nějaký ugrilovat. :-D
Dušan Seifert | 15:20:58 30.01.2021 | |
Petr ... vo výške 750m u nás leje, žiadne bežky :) tak aspoň sa môžme podeliť so skúsenosťami vďaka Janovi
tu klbásu potom, nosili na ochutnávku kolegovia do práce, nemala chybu; akurát smrdela málom; horšie to bolo o pár rokov pozdejšie, pridali do tej klbásy aj mäso z diviaka, a prúser bol na svete ... menom svalovec; zo 50 ľudí ak nie viac to chytlo, a neviem, či nemajú problémy dodnes;
tu klbásu potom, nosili na ochutnávku kolegovia do práce, nemala chybu; akurát smrdela málom; horšie to bolo o pár rokov pozdejšie, pridali do tej klbásy aj mäso z diviaka, a prúser bol na svete ... menom svalovec; zo 50 ľudí ak nie viac to chytlo, a neviem, či nemajú problémy dodnes;
sam sullivan | 15:03:57 30.01.2021 | |
coby sme resili - jenom jsem si dovolil poznamenat, ze nekdo treba musi sbirat vicemene neidentifikvatelne kousicky neceho, co bylo clovekem, ale nemusi se to hned postovat. a byl jsem prohlasen za citlivku :)
jinde je treba normalni lidi kamenovat, nebo jim podrezavat krky ...
jsem jenom chtel naznacit, ze ta hranice normalnosti, co jeste zverejnovat v ramci serveru o fotografii, kam maji pristup treba i deti a co je spis na portal jineho razeni, je nekde opravdu tenka ...
je to na kazdem, jestli chce delat 'memento' nebo fotit ...
jak Dusan naznacil, mel jsem spoluzaka, pres ktereho vesnicku prebehl pes odvazlivec.
ta klobaska byla docela dobra :)
jinde je treba normalni lidi kamenovat, nebo jim podrezavat krky ...
jsem jenom chtel naznacit, ze ta hranice normalnosti, co jeste zverejnovat v ramci serveru o fotografii, kam maji pristup treba i deti a co je spis na portal jineho razeni, je nekde opravdu tenka ...
je to na kazdem, jestli chce delat 'memento' nebo fotit ...
jak Dusan naznacil, mel jsem spoluzaka, pres ktereho vesnicku prebehl pes odvazlivec.
ta klobaska byla docela dobra :)
Petr Hamák | 13:28:37 30.01.2021 | |
Nevím, co řešíte, je to úplně normální. Všude se jí něco jiného. V arabských zemích nejí prasata, v Indii nejí krávy, u nás se obojí konzumuje ve velkém a zase my jsme pro ně exoti. Takže jestli se v Číně a dalších zemích konzumují psi a další "mazlíčkové", neřeším, respektuji, ale neochutnám. :)
Dušan Seifert | 09:49:00 30.01.2021 | |
u nás je najodvážnejší pes, ktorý prebehne cez susednú obec - tam sa psy pridávajú do klbás; na Morave detto, akoby dnes počujem susedu, ktorej zmizol pes ... měl pěkny kulatý záda :) konina sa pridáva do salám; ani nevieme, čo jeme ...
Jan Lošák | 20:41:46 29.01.2021 | |
SS, věř mi že i já mám své hranice. Během té cesty po Číně jsem zažil asi nejotřesnější zážitek svého života - havárku autobusu v Himalájích v horském průsmyku, kdy náš autobus byl první na místě nehody a my jsme poskytovali první pomoc zraněným a umírajícím až do příjezdu armády. Tam jsem neudělal ani jednu fotku.
Markéta Polanská | 19:51:16 29.01.2021 | |
Je to děs, zároveň si ale myslím, že by tato témata neměla být tabu a 'skrývána' před světem.. za mě jako cestopisná fotografie asi ano, i když to hezký pohled není.
sam sullivan | 19:39:57 29.01.2021 | |
nuz, jde ciste jenom o pouzivani zdraveho rozumu a citu pro miru.
dal to komentovat nebudu
dal to komentovat nebudu
Dušan Seifert | 19:32:49 29.01.2021 | |
tak tak :) a keby si dal susedovmu na zadok, do Bruselu ťa poženú; ktovie, koľko deti má šťastie vyliezť na susedovu čerešňu ? :) trebalo sa obracať, striehol sused, učiteľ aj pán farár; a toho keď si obišiel druhou stranou ulice (ta pioner, ne) že si ho nechcel pozdraviť Pochválen buď Pán Ježis Kristus, vyťal ťa na hodine náboženstva jedna radosť; a šarapatil si, na hrušku palce, v živej pamäti ... :)
Jan Lošák | 19:07:37 29.01.2021 | |
Asi máš pravdu. Na druhou stranu mám pocit, že lidi u nás jsou od reality některých věcí čím dál odtrženější. Někde jsem četl, že v Japonsku musí školáci povinně chodit na jatka, aby viděli jak se zabíjí zvířata a odkud pochází maso. U nás možná ještě na venkově, kde lidé dokáží zabít vlastní slepice, ale lidé z měst už zcela ztrácí kontakt. Dnešní děti si myslí, že řízky rostou na stromě. Podobný postoj panuje ke stáří, smrti a umírání - zamést tam, kde to nikdo nevidí.