Fotografie: Nad ref. de l'Aig. du Gouter
Autor: Adam Dalgliesh | |
Kategorie: krajina
Vloženo: 20:01:25 28.07.2002
- Technická data:
- Fotoaparát: tak to si opravdu nevzpomínám, ale určitě analog, manuál. DIA Kodak... měl jsem k disposici pouze základní UV filtr, (podmínky kruté: kolem minus patnáct stupňů Celsia a čerstvý větřík)
- Poznámky a vzkazy:
- profiscan z DIA, omluva všem milovníkům superostrých snímků z digitálních přístrojů; dělal jsem, co bylo v mých silách (nejsem specialista na boj s PS zblízka), při jpg faktoru 89 to ale asi lepší nebude; originál je ostrý (velmi);
- Popis:
- Klíčová slova:
- exif
Josef Križan | 07:50:10 30.07.2002 | |
No jo, Alpy jsou moje krevní skupina. Vzláště pak výstup na Mont Blanc.
Richard Gavenda | 17:38:59 29.07.2002 | |
Tak tohle jsou HORY. Dám taky pět a letím pro bundu :-)
Tohle bych si nechal líbit na stěně nebo na ploše.
Tohle bych si nechal líbit na stěně nebo na ploše.
Adam Dalgliesh | 08:20:28 29.07.2002 | |
to T.B.: mám, 1998, hranice sněhu těsně pod ref. de l'Aig. du Gouter (omluva frankofilům, accent circoflexe nad "u" vložit neumím), s někým; nakonec to odnesly spíš oči, vzhledem k tomu, že počasí bylo výborné a já jsem si stále kvůli focení sundával ledovcové brýle;
to Richard Š.: o ostrosti původního snímečku mohu ještě tolik, že všechny zvětšeniny pořízené z této sady Dia měly v sobě dost detailů i na to, že jsem to dělal na obyčejném analogu; s PS větší zkušenosti nemám, natož s rozblurováním; díky, beru to jako výzvu; co se týká "předem upozornit" - až na nějaké retuše škrábanců s tím stejně mnoho nenadělají, za jakékoli úpravy si fotolab vyúčtuje nehorázné příplatky, bohužel.
Díky za body.
to Richard Š.: o ostrosti původního snímečku mohu ještě tolik, že všechny zvětšeniny pořízené z této sady Dia měly v sobě dost detailů i na to, že jsem to dělal na obyčejném analogu; s PS větší zkušenosti nemám, natož s rozblurováním; díky, beru to jako výzvu; co se týká "předem upozornit" - až na nějaké retuše škrábanců s tím stejně mnoho nenadělají, za jakékoli úpravy si fotolab vyúčtuje nehorázné příplatky, bohužel.
Díky za body.
Pan Smazaný | 23:24:20 28.07.2002 | |
Ne ne, profi scan to opravdu je, jen je potreba s tim zabojovat v PS, protoze klasickou vlastnosti obsluhy techto profi zarizeni je nascanovat tam i to zrno ("rozmetani" zrna se dela manualnim ostrenim pri scanu na rotacaku ci jemnym rozblurovanim v PS), potom pri resamplingu dolu toto zrno "naroste". Obsluha profi scanneru ale vetsinou priedpoklada ze nasledne zpracovani bude delat profik, proto ti Adame doporucuju je na to predem pripravit, ze se v tvem pripade nejedna o specialistu na boj s PS zblizka (nicmene, je to jen otazka casu, vyberu vhodne literatury a mnoha experimentu typu pokus-omyl). Co se tyce fotky, ma to atmosferu jak prase (omlouvam se za tento "poulicni" vyraz, nicmene mne v teto chvili nenapada vystiznejsi)...
Zbyhněv Ćmiel | 22:24:39 28.07.2002 | |
Fotka je to parádní ale co mi neleze do hlavy je ten "profiscan z DIA", fakt nevím čim to je, ale svádět všechno na 100 kilo?
Tomáš Brtník | 21:12:00 28.07.2002 | |
Jestli je to vopravdu scan z diáku, tak kvalita výstupu vodpovídá mizernejm vstupním limitům na PP. Kompozičně bez výhrad člověče, je tam hloubka, má to i jakýsi story. Nádhera, fakt dobrý. Máš toho víc? Jesi jo, tak něco lupni na photosig, na 360k by to mohlo bejt vo dost lepší.
(Mimochodem, kdy to bylo a kde byla ten rok hranice sněhu?; Sólista nebo s někým?Za počasí dávám ještě plusko!)
(Mimochodem, kdy to bylo a kde byla ten rok hranice sněhu?; Sólista nebo s někým?Za počasí dávám ještě plusko!)