Fotografie: Básníkova večerní smaženice (příprava)
Autor: Pavel Tlustý | |
Vloženo: 11:26:53 10.12.2006
- Technická data:
- Ingredience:
500 g mraženého špenátu,
1 červená a žlutá paprika,
3 cibule,
400 g hlívy ústřičné,
2 stroužky česneku,
1/2 svazku petrželky,
4 lžíce olivového oleje,
1/4 lžičky sladké papriky,
špetka kayenského pepře,
černý pepř,
sůl
Příprava:
1. Mražený špenát necháme rozmrazit. Papriku očistíme a omyjeme, cibuli oloupeme. Obojí pokrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek prolisujeme. Omytou petrželku jemně posekáme.
2. Pokrájenou cibuli a papriku opékáme na 2 lžících rozehřátého oleje asi 5 min. Přidáme česnek, papriku, kayenský pepř, osolíme
a opepříme trochu osmahneme a vložíme špenát. Přikryté dusíme na mírném ohni asi 10 min.
3. Na druhé pánvi pečeme na oleji houby, dokud se neodpaří tekutina. Poté do nich vmícháme zeleninu, podle potřeby přisolíme a podáváme sypané petrželkou.
použito z http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=4348
- Poznámky a vzkazy:
- ... kdyby to bylo v kategirii akt, bylo by to nudné (i když je to dole bez).
... kdyby to bylo v kategorii dokument, musel by být recept originálnějši.
... pro kategorii sport nebyl vhodný dress.
... pro kategorii příroda bylo málo hub.
- Prodejní info:
- za wok páneff
- Popis:
- Klíčová slova:
- exif